Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
steven_87
|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2018 09:14 Заглавие: Актуализация на доставни цени |
|
|
Здравейте, имам следния проблем с доставните цени на стоки зададени с рецепти. Като запиша доставка с нови цени на суровините за дадена рецепта не се актуализира цената на стоката в номенклатурата. От настройките е зададен метод средно претеглена доставна цена.
Това се получава само при стоките с рецепта, за останалите няма проблем. Версията на програмата е 3.07.052. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Виктор Павлов Microinvest

|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2018 13:45 Заглавие: |
|
|
Цената на рецепта се актуализира след като има поне едно реално производство. До тогава всяка цена е нереална, тъй като няма процес за изписване на стоки и рецептата не е била изпълняване с новите стойности. _________________ Клиентите на Microinvest по света: http://www.microinside.ru |
|
Върнете се в началото |
|
 |
steven_87
|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2018 15:24 Заглавие: |
|
|
Виктор Павлов написа: | Цената на рецепта се актуализира след като има поне едно реално производство. До тогава всяка цена е нереална, тъй като няма процес за изписване на стоки и рецептата не е била изпълняване с новите стойности. |
Аз съм нов с програмата и сега я разучавам за използване в ресторант, ама защо трябва да има и производство?
Давам пример:
Стока: Шопска салата
Направил съм рецепта за Шопска салата: Домати 0.1 кг и краставици 0.1 кг и съм я приложил и това е.
Ако дам на производство там трябва да напиша колко салати ще произведа, а аз не правя предварително дадена бройка и след това да се продават.
Другото, което забелязах е, че в наличностите не намалява броя на суровините. Ако продам 10 салати и съм имал налични 5 кг домати, доматите си остават 5 кг, а на салатите количеството е -10 бр.
Може би някъде аз греша във въвеждането. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
P0ZiTR0N
|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2018 15:38 Заглавие: |
|
|
Проверете, дали е включена опция в Microinvest Склад Pro - Настройки - Специални - Автоматично производство _________________ Специалист поддръжка за руски/арабски/кенийски/малтийски/казахски/молдовски/ и т.н. пазари
Всеки трябва да се научи, че като иска ще трябва първо да пита КОЛКО ще струва, а не струва ли нещо... (с) azrod |
|
Върнете се в началото |
|
 |
steven_87
|
Пуснато на: Пет Авг 24, 2018 15:44 Заглавие: |
|
|
P0ZiTR0N написа: | Проверете, дали е включена опция в Microinvest Склад Pro - Настройки - Специални - Автоматично производство |
Благодаря! За наличностите понеже ги продавам през Склад Pro Light, трябваше да променя настройките на автоматичното производство да са Склад Pro + Light и стана. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|