|
Microinvest Форум Microinvest Форум
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
vasilsl
|
Пуснато на: Чет Окт 26, 2017 15:39 Заглавие: Проблем с касов апарат ZIT B20 |
|
|
Здравейте,
инсталирах последната версия на продукта Warehouse Open на Linux Ubuntu 17.04 и се опитвам да свържа към него касов апарат на ZIT модел B20. Инсталирал съм драйвери за виртуалния порт (работи) и от менюто "Устройства" добавих касов апарат на "Електроника" (пробвах и с 3-те налични модела, понеже моят точно модел го няма в списъка). Резултата е, че ми изкарва съобщение, че има връзка с устройството, но не изкарва касова бележка след направена продажба. Пробвах с пускане на дневен отчет и работи. Грешката, която ми изкарва при опит за пускане на касова бележка, е че не е въведен сериен номер или някаква такса. Къде се въвежда този сериен номер (минах цялата програма меню по меню и нищо...)?
Благодаря предварително! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vasilsl
|
Пуснато на: Пет Окт 27, 2017 13:37 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
успях да оправя проблема с печатането на бележки и пиша, за евентуални бъдещи въпроси от този тип.
Проблема беше, че при въвеждане на устройство в програмата (Warehouse Open) под полето за порт има поле за парола, което по дефоулт е "0000". Тази парола трябва да съответства с паролата при регистрация за работа на касовия апарат (при мен беше "1").
След като започна да изкарва бележките се натъкнах на друг проблем, а именно: бележките излизаха без сума и със съобщение за невалиден касов бон. Това го реших като избрах един от моделите касови апарати на "дейзи" (FX1200). |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Виктор Павлов Microinvest

|
Пуснато на: Пон Ное 20, 2017 15:34 Заглавие: |
|
|
Втората причина е била в различните технологии за плащане в касовите апарати, които се настройват индивидуално. Предават се букви и индекси и ако те не са разрешени, тогава плащането (и съответно фискалния бон) не се отпечатват.
PS: Разгледахте ли новата ни Web система www.Micro.bg? Интересна е, има и мобилна част под Android: Axis Cloud _________________ Клиентите на Microinvest по света: http://www.microinside.ru |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|