andrewa
|
Пуснато на: Съб Окт 21, 2017 21:35 Заглавие: M$ SQL 2017 за Уин и линукс! |
|
|
Този месец излезе новата версия 2017 на SQL сървъра, включително и за инсталация на линукс. Тествах - и на двете ОС ДелтаПро и ТРЗ Про изглеждат работоспособни. През седмицата от счетоводството ще тестват по-обстойно.
Инсталацията на Уин отнема доста време. Апгрейд на 2014 до 2017 мина гладко, нова инсталация - също. Ако обаче се изтрие вече направена инсталация е тягаво - трябва да се спазва ред на инсталиране сървър - студио - data tools, евентуално да се деинсталира Visual Studio2017, може да се наложи преинсталация за МИ продукт за да се качи Native Client, да се зададе потребител SYSTEM за SQLEXPRESS по време на инсталацията на сървъра, ръчно да се инсталира Visual Studio2015. Въобще може да възникнат проблемчета.
Инсталацията на Федора от репозитория за RedHat протича много бързо, базите се прехвърлят бързо с BackUp - Restore през Студио, потребители и др. настройки се правят културно през Студио.
След възстановяване на база трябва със заявка да се направи Auto-Fix на потребителите за да работят с тази база.
Два въпроса на които нямам отговор:
1. Има ли смисъл да се зададе на базите compatibility level 140? Новите възможности на SQL2017 ще ускорят ли по някакъв начин работата на продуктите на МИ?
2. При Export Data-tier Application, един от методите за експорт/импорт на база описан от M$, експортът не успява и дава грешки:
One or more unsupported elements were found in the schema used as part of a data package.
Error SQL71564: Error validating element [MIuser]: The element [MIuser] has been orphaned from its login and cannot be deployed.
Error SQL71562: Error validating element [dbo].[spUpdateCompanyName]: Procedure: [dbo].[spUpdateCompanyName] has an unresolved reference to object [MicroinvestDatabasesCatalog].[dbo].[spRefreshMicroinvestDatabases]. External references are not supported when creating a package from this platform.
Error SQL71627: The element User: [CPU50\user] has property AuthenticationType set to a value that is not supported in Microsoft Azure SQL Database v12.
(Microsoft.SqlServer.Dac)
По описанието ми прилича не на грешка, а на несъвместима структура на базите с този експорт. _________________ Материали, машини и технологии за рекламата - четвърт век точност и коректност! |
|