Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
lvelikov
|
Пуснато на: Пон Яну 22, 2018 22:05 Заглавие: Импорт на операции от Excel |
|
|
Здравейте,
Има ли възможност при импорт на операции от Excel, когато се осчетоводява разплащане с партньор импорта да разпознава доставчика в програмата, а да не създава нов - празен без данни?
Благодаря! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Виктор Павлов Microinvest

|
Пуснато на: Сря Яну 24, 2018 19:11 Заглавие: |
|
|
Да. Ако е правилно въведен Булстат.
Предоставете ни такъв файл за анализ. _________________ Клиентите на Microinvest по света: http://www.microinside.ru |
|
Върнете се в началото |
|
 |
lvelikov
|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2018 10:43 Заглавие: |
|
|
Аз не попълвам Булстат при импорт на операции, тъй като в темплейта за импорт на операции няма поле Булстат.
На кой мейл мога да изпратя файла? |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пет Яну 26, 2018 11:47 Заглавие: |
|
|
victor@microinvest.net и включете пълно и подробно описание на всички действия, резултати и грешки. Приложете и примери. _________________ Клиентите на Microinvest по света: http://www.microinside.ru |
|
Върнете се в началото |
|
 |
aktia
|
Пуснато на: Пет Май 25, 2018 15:36 Заглавие: |
|
|
Здравейте, има ли вече решение на този проблем?
Правя импорт на операции от ексел файл, който е в съответствие с файла Model на Делта Про и в него няма колона за ЕИК, в резултат на което импортираните операции са обвързани с партньор, който има само име и нищо друго. Партньорите са едни и същи, т.е съществуват вече в базата данни, но при импорта програмата прави нови такива само с имена, след което се налага ръчна корекция, което губи много време. Опитах следното:
в ексел файла в колона "Партньор" попълних ЕИК вместо име и при импорта посочих тази колона. Резултат - програмата създаде нови партньори само с ЕИК, без имена. |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Нед Май 27, 2018 16:32 Заглавие: |
|
|
Аз пробвам същото и партньори се създават. Вие с коя версия сте?
Изпратете ми примерен файл за импорт на victor@microinvest.net и въведете описание на действията си. _________________ Клиентите на Microinvest по света: http://www.microinside.ru |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Веселин Чолаков Microinvest

|
Пуснато на: Пон Май 28, 2018 11:09 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
при импорт от Excel e необхдимо името на парньорът да бъде изписано по същия начин както е в програмта, ако не съвпадат, ще бъде добавен нов. Добра практика при регулярен импорт от Excel, e първо да правите импорт на партньори от същия файл, където се посочва и ЕИК номера на контрагентите и след това да импортирате операциите. _________________ Microinvest Счетоводен Портал |
|
Върнете се в началото |
|
 |
aktia
|
Пуснато на: Пон Май 28, 2018 15:02 Заглавие: |
|
|
Веселин Чолаков написа: | Здравейте,
при импорт от Excel e необхдимо името на парньорът да бъде изписано по същия начин както е в програмта, ако не съвпадат, ще бъде добавен нов. Добра практика при регулярен импорт от Excel, e първо да правите импорт на партньори от същия файл, където се посочва и ЕИК номера на контрагентите и след това да импортирате операциите. |
Може ли по-подробно обяснение на импорт на партньори, във файла Model на Делта Про няма колона за ЕИК. Пробвах да напиша имената на доставчиците във файла точно както са в програмата и така импорта мина без да прави нови партньори. За сега операциите за импорт не са много, но лятото когато имам файл със 100 доставчика ще е доста тегаво да ги коригирам ръчно, но ако няма друг начин и това е вариант. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
aktia
|
Пуснато на: Пон Юни 04, 2018 08:47 Заглавие: |
|
|
Дали вече има работещ вариант за импорта?
Изпратих Ви файла г-н Павлов, надявам се уточнихме и най-накрая версията, ако имате нужда от още информация съм насреща.
Файла с импорта за този месец е доста голям и бих искала да знам дали да изчакам или да го импортирам и да правя корекции на партньорите. |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юли 04, 2018 21:43 Заглавие: |
|
|
Колегата е предложил вариант, моля да коментирате неговото предложение. _________________ Клиентите на Microinvest по света: http://www.microinside.ru |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mn
|
Пуснато на: Вто Юли 10, 2018 20:15 Заглавие: импорт на контрагенти |
|
|
Щях да подвигна тема по въпроса, но виждам аналогично питане
Да повдигна въпрос точно за импорта на партньори - във какъв формат трябва да е колоната с ЕИК ? Имам много случеи, когато при импорт на партньори се импортира единственно името на фирмата. Полетата с ЕИК и ДДС номер остават празни.
За това ме интересува изискванията за форматиране на колоните, че не мога да хвана логиката.
Предлагам и в края на импорта да излиза съобщение от рода - бяха импортирани ХХ контрагента, за да можем да се ориентираме дали сме направили нещо.
Благодаря предварително |
|
Върнете се в началото |
|
 |
aktia
|
Пуснато на: Пет Юли 20, 2018 14:11 Заглавие: |
|
|
Виктор Павлов написа: | Колегата е предложил вариант, моля да коментирате неговото предложение. |
Отсъствах известно време и за това пиша късно...
Писала съм по-горе, че не разбрах как точно да изпълня предложението на колегата Ви и за това не мога да го коментирам.
Виждам обаче, че има и други хора, със същия проблем, та може ли да разясните подробно как точно да подготвим файла за импорт, така, че програмата да не прави нови партньори и да не се налага ръчно да коригираме имената на партньорите (за да същите като в Делта). |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юли 31, 2018 16:29 Заглавие: |
|
|
Тук ще има глобална промяна в софтуера, импортният модул ще бъде преработен изцяло за да могат няколко информационни потока да се импортират едновременно. _________________ Клиентите на Microinvest по света: http://www.microinside.ru |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Regal
|
Пуснато на: Сря Авг 29, 2018 11:21 Заглавие: |
|
|
Това звучи много добре, ако може и Основата и ДДСто на един и същи документ да се качват в една контировка, ще е много хубаво. Или поне някаква опция за повече от една контировка в Дт или Кт.
В тази връзка, тъй като и аз съм от тези които си наблъскаха доста празни партньори... и се опитва да ги тиря ръчно - дали може да се добави опция за търсене и триене на дублирани партньори. Иманата не са напълно идентични, защото в едните има тире, при другите няма... но поне по името.
Благодаря |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Вто Сеп 25, 2018 13:40 Заглавие: |
|
|
Свържете се с нашата поддръжка за да оптимизираме партньорите. _________________ Клиентите на Microinvest по света: http://www.microinside.ru |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|