Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
sandro_pz
|
Пуснато на: Сря Май 16, 2018 11:21 Заглавие: Продажба със отрицателно количество. |
|
|
Здравейте.
Интересува ме може ли да направя програмата така , че да продава със отрицателно количество само определени групи.
Знам , че има настройка да за общо или се продава със отрицателна или не?
Последната промяна е направена от sandro_pz на Сря Май 16, 2018 13:56; мнението е било променяно общо 1 път |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sandro_pz
|
Пуснато на: Сря Май 16, 2018 13:50 Заглавие: |
|
|
Не съм се изразил правилно. Принципно става въпрос за отрицателно количество. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Виктор Павлов Microinvest

|
Пуснато на: Съб Май 19, 2018 03:00 Заглавие: |
|
|
Не е предвидена такава възможност. Защо ви трябва това? _________________ Клиентите на Microinvest по света: http://www.microinside.ru |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sandro_pz
|
Пуснато на: Пон Май 21, 2018 13:05 Заглавие: |
|
|
Виктор Павлов написа: | Не е предвидена такава възможност. Защо ви трябва това? |
Имам стоки който при доставка се бъркат и когато не се видят стават минуси. Обаче не мога да направя да не се продава със минус заради хляба сутрин който се продава докато се почне въвеждането на стоката. И ми трябваше да направя групата на хляба да може да се продава със отрицателна стойност. А всичко останало да не може за да излиза когато има грешка и да се коригира. Иначе продават и не се отразява. След време ги виждам , понеже във полето доставка няма количество , за което говорих във няколко теми и на момента при доставка не мога да видя. Няма как да отварям всяка стока а ако го има поле количество във доставка мога да видя минусите или да видя по голямо количество от което трябва да бъде във обекта и да му обърна внимание. След 2 3 4 дни когато проверявам наличност тогава изкачат и се почва едно търсене кое е повече кое по малко. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Йордан Сираков Microinvest

|
Пуснато на: Вто Май 22, 2018 08:43 Заглавие: |
|
|
Няма как да се разреши една стока да се продава на минус, а друга не.
Ако във Вашия случай проблемна е само стока хляб, може да се измисли някакво решение, което обаче ще носи своите компромиси.
Например:
Доставете от всички видове хляб по 1000 бр. Това ще позволи да продавате без да са доставени, в същото време лесно ще знаете какво трябва да е реалното им количество, когато справката покаже примерно 1015 бр.
Неудобното е, че това ще изкриви данните в общата справка за наличност - и като количество, и като стойност. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sandro_pz
|
Пуснато на: Вто Май 22, 2018 11:01 Заглавие: |
|
|
Йордан Сираков написа: | Няма как да се разреши една стока да се продава на минус, а друга не.
Ако във Вашия случай проблемна е само стока хляб, може да се измисли някакво решение, което обаче ще носи своите компромиси.
Например:
Доставете от всички видове хляб по 1000 бр. Това ще позволи да продавате без да са доставени, в същото време лесно ще знаете какво трябва да е реалното им количество, когато справката покаже примерно 1015 бр.
Неудобното е, че това ще изкриви данните в общата справка за наличност - и като количество, и като стойност. |
Това не е вариант.
Ясно не може , разбрах отговора на въпроса благодаря. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
mpk_1000
|
Пуснато на: Вто Май 22, 2018 15:53 Заглавие: |
|
|
Извинете ме, че се намесвам, но не може ли в този случай, "доставката" на хляба да се направи в момента на поръчката (предния ден), а след "реалната доставка" (на другия ден), да се редактира документа за доставка? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sandro_pz
|
Пуснато на: Вто Май 29, 2018 17:36 Заглавие: |
|
|
mpk_1000 написа: | Извинете ме, че се намесвам, но не може ли в този случай, "доставката" на хляба да се направи в момента на поръчката (предния ден), а след "реалната доставка" (на другия ден), да се редактира документа за доставка? |
Поръчката се прави вечер тогава няма кой пак да я вкара.
И друго ако се вкара вечер как ще ти излезе касовата книга нали ще имаш разход там и парите няма да са ок. То може ама не си заслужава триенето и редактирането . |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Виктор Павлов Microinvest

|
Пуснато на: Сря Юли 04, 2018 19:54 Заглавие: |
|
|
Решихте ли този въпрос, аз имам няколко предложения, които могат да изпълнят поставената задача. _________________ Клиентите на Microinvest по света: http://www.microinside.ru |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Kristinazh
|
Пуснато на: Сря Юли 18, 2018 13:22 Заглавие: |
|
|
Здравейте!
Ще си позволя да използвам темата, за да задам и своя въпрос, тъй като е еднотипен.
На нас също ни трябва да изпишем стока с отрицателен знак, но явно не става.Следвайки Вашият съвет за създаване на фиктивна стока, от която да се "дръпнат" бройките, не ми става ясно после в справката как ще оправдаем тези количества? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Добрин Митев Microinvest

|
Пуснато на: Сря Юли 18, 2018 19:57 Заглавие: |
|
|
Kristinazh написа: | Здравейте!
Ще си позволя да използвам темата, за да задам и своя въпрос, тъй като е еднотипен.
На нас също ни трябва да изпишем стока с отрицателен знак, но явно не става.Следвайки Вашият съвет за създаване на фиктивна стока, от която да се "дръпнат" бройките, не ми става ясно после в справката как ще оправдаем тези количества? |
Обяснете по-подробно каква е идеята и какъв е методът на работа, който използвате. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|