|
Microinvest Форум Microinvest Форум
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
toshko4
|
Пуснато на: Пон Яну 11, 2021 17:46 Заглавие: Проблем при възстановяване на фирма |
|
|
Здравейте,
прехвърлям базата от локален компютър с ТРЗ Про на сървър.
Направих архив от Файл - Архивиране на фирма.
След това свързах програмата към новата база данни на сървъра. Рестартирах програмата и тя си създаде база Моята фирма.
Очаквах в менюто Файл да видя Възстановяване на фирма, но го няма. Създадохме фирма със същото име и я направихме активна, но отново не излиза нищо.
На сървъра съм инсталирал SQL Server Express 2019 (Windows 10 Pro) от сайта на Microsoft и му направих настройките за достъп от вън. Друго не съм пипал.Проверих на сървъра, създало си е наистина базите, т.е. явно има права. Потребителят е вградения sa на сървъра.
Просто в меню Файл липсват бутоните за Архивиране и Възстановяване на фирми.
Къде може да е проблемът? Нали това е препоръчителният начин за прехвърляне от локална база към сървър? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Йордан Атанасов Microinvest

|
Пуснато на: Пон Яну 11, 2021 21:21 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Възстановяване/Архивиране има само, когато Делта е инсталирана на същият компютър, на който е SQL server-a.
Звъннете ни и ние ще ви помогнем да възстановите базите. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
toshko4
|
Пуснато на: Сря Яну 13, 2021 19:25 Заглавие: |
|
|
Благодаря на Йордан Атанасов!
Влезнахме в сървъра и ми показа как се правят нещата. Оказва се, че когато базата е на отделен сървър, а не локална, няма възможност за архивиране/възстановяване от самата програма. Трябва да се използват инструменти, които архивират самата база.
Т.е. процедурата за преместване от локална база на сървърна беше:
1. Архивиране от програмата от Файл - Архивиране на фирма
2. Копиране на файловете (естествено и разархивиране) на сървъра и през SSMS - Databases (right click) > Restore на всяка база.
Поздрави! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Виктор Павлов Microinvest

|
Пуснато на: Чет Яну 14, 2021 09:35 Заглавие: |
|
|
Всичко това може да стане автоматично чрез Microinvest Архи Pro.
В България времето не се цени. Потребител да отдели 1-2 дни за да спести 20 лева : ) _________________ Клиентите на Microinvest по света: http://www.microinside.ru |
|
Върнете се в началото |
|
 |
toshko4
|
Пуснато на: Чет Яну 14, 2021 11:24 Заглавие: |
|
|
Виктор Павлов, всъщност звънях специално на ваши колеги, за да ги питам кой е най-добрият начин за прехвърляне от локална база на сървърна. Казаха ми, че с архивиране и възстановяване от програмата или с Архи Про е най-чистия вариант.
Архи Про има недостатъци, поради които предпочитам да ползвам друга програма за архивиране и при положение, че ставаше въпрос за еднократно прехвърляне, нямаше смисъл да я купувам, за да улесня прехвърлянето на 5 фирми за 5 мин. цъкане от менюто.
Да, но се оказа, че не е баш така и вашите колеги са ме подвели, че може с архивиране и възстановяване. От там тръгна и цялата работа.
Иначе на програмата, която ползвам за архивиране има известия по мейл, архивиране на всички бази, освен тези на Микроинвест, полезни логове при възникнал проблем, както и няма нужда от хардуерен лиценз, който не работи на виртуална машина (което пък ме спря да го купя при друг ваш клиент).
Благодаря отново на Йордан Атанасов за конкретната ситуация! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|