Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
s
|
Пуснато на: Пон Юни 10, 2013 12:51 Заглавие: |
|
|
Светльо, по отношение на обикалянето, обикновенно е по-добре да обиколиш, отколкото да нагазиш в блатото, въпреки, че отсрещния бряг е измамно близо.
Въобще не се пести от лицензи - напротив, клиентите са принудени да си закупят Делта, само за да генерират ДДС файловете, защото Склад Про не прави това.
Това са ситуации в които клиента ползва Склад, а счетоводната кантора която го обслужва друг софтуер и ДДС дневниците се явяват универсалния език на който могат да си комуникират.
ПП Как да излезне това евтино на клиентите? - лесно е. Делта в демо режим върши тази работа и при условие, че се отваря 1-2 пъти в месеца, може да си подсигурите доста продължителен период, докато Микроинвест обявят промоция и тогава се купува продукта на добра цена. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Светльо
|
Пуснато на: Пон Юни 10, 2013 13:41 Заглавие: |
|
|
s,
Това е единствената ползотворна нотка в цялата тема и си заслужава да се опита. Благодаря за инфото !
Отново ще се стигне до въпроса дали Делта ПРО може да генерира изодящ файл към Ажур в необходимия вид / по спесификацията, пейстната на първата страница от настоящата дискусия, ако някой не я е видял все още /.
Това поне може да се пробва с демото и лично да се уверя, какво може и какво не може, преди да го закупя. Цената на Делта ПРО мисля, че е пренебрежима - вече бих дал доста на всеки, който наистина работи коректно, без да съжалявам и за миг. ;
И все пак да попитам и г-н. Павлов : Как мислите Вие ? Може ли Делта ПРО да генерира нужния файл ? ;
Слави,
Благодаря ти за помощта ! ;
Админ,
Направи, каквото смяташ за редно и бъди щастлив !!! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dmicro
|
Пуснато на: Пон Юни 10, 2013 13:51 Заглавие: |
|
|
Здравейте
Не виждам логика една счетоводна система да генерира или да приема експорт или импорт от друга.
Всички експорти би трябвало да са само за държавните институции. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Виктор Павлов Microinvest

|
Пуснато на: Пон Юни 10, 2013 14:16 Заглавие: |
|
|
Файл за Ажур генерират Microinvest Склад Рro и Microinvest Utility Center. Има няколко формата, изберете си този, който Ви върши работа. _________________ Клиентите на Microinvest по света: http://www.microinside.ru |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Светльо
|
Пуснато на: Пон Юни 10, 2013 16:26 Заглавие: |
|
|
Svetla Peeva
16:57 (отпреди 26 минути)
до мен
Не, това е xtml файл, а не текстов файл.
Доколкото разбрах, Микроинвест не са направили вход за модул Счетоводство на Ажур.
Правили са вход за модулите Склад и Фактуриране (и може би тези два входа са ги направили).
Светла Пеева
Това вярно ли е г-н. Павлов ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dmicro
|
Пуснато на: Пон Юни 10, 2013 17:31 Заглавие: |
|
|
Сега следва г-жа Пеева да каже каква е
„Първа част - структура на сметкоплана. Тук са изброени номерата на сметките, дефинирани в Ajur_L5”
Каква е за Вас за са X, Y или Z.
Мисля че са различни за всеки.
Как точно тези със складовите програми ще знаят каква Ви е структурата на сметкоплана.
Да не би slavib да се окаже прав в предположението си. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Свилен Желев Microinvest

|
Пуснато на: Пон Юни 10, 2013 17:39 Заглавие: |
|
|
Нека да свършим и нещо градивно в тази тотално разводнена тема.
Изпратил съм Ви тестови файлове, които да импортирате в счетоводния модул на Ажур. Файловете съдържат доставки и продажби и са експортирани от примерна база на Склад Pro.
Структурата отговаря на спецификацията за импорт в счетоводен модул на Ажур, която ми изпратихте.
П.С. В колко форума сте получавали решение след толкова много обиди?
Обменът между две системи е трудна и специфична задача. Не е като да си купите краставици. Проявете търпение, защото преди да предложим решение, ние го проверяваме и тестваме многократно. _________________ Клиентите на Microinvest в примери и снимки
Безплатен складов софтуер за Linux
Microinvest База знания |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Свилен Желев Microinvest

|
Пуснато на: Пон Юни 10, 2013 17:43 Заглавие: |
|
|
dmicro написа: | Сега следва г-жа Пеева да каже каква е
„Първа част - структура на сметкоплана. Тук са изброени номерата на сметките, дефинирани в Ajur_L5”
Каква е за Вас за са X, Y или Z.
Мисля че са различни за всеки.
Как точно тези със складовите програми ще знаят каква Ви е структурата на сметкоплана.
Да не би slavib да се окаже прав в предположението си. |
Това е въпрос на настройка в експортния модул. _________________ Клиентите на Microinvest в примери и снимки
Безплатен складов софтуер за Linux
Microinvest База знания |
|
Върнете се в началото |
|
 |
slavib
|
Пуснато на: Пон Юни 10, 2013 18:00 Заглавие: |
|
|
Свилен Желев написа: | Нека да свършим и нещо градивно в тази тотално разводнена тема.
Изпратил съм Ви тестови файлове, които да импортирате в счетоводния модул на Ажур. Файловете съдържат доставки и продажби и са експортирани от примерна база на Склад Pro.
Структурата отговаря на спецификацията за импорт в счетоводен модул на Ажур, която ми изпратихте.
П.С. В колко форума сте получавали решение след толкова много обиди?
Обменът между две системи е трудна и специфична задача. Не е като да си купите краставици. Проявете търпение, защото преди да предложим решение, ние го проверяваме и тестваме многократно. |
10X _________________ Документация
Счетоводен портал
Актуализации и дистанционен сервиз
0878443585
. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Светльо
|
Пуснато на: Пон Юни 10, 2013 18:10 Заглавие: |
|
|
Благодаря Ви г-н. Желев,
Относно файловете - ще ги изпратя в Ажур за да кажат дали ги устройва този вариянт, аз няма как да ги пробвам.
Относно обидите - далеч не съм имал и по настоящем нямам за цел да обидя, когото и да било, напротив - надявах се на бърз и компетентен одговор и решаване на проблема.
Надявам се, че сега проблема ще бъде решен, а тези, които са се почувствали обидени, моля да ми извинят. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Виктор Павлов Microinvest

|
Пуснато на: Вто Юни 11, 2013 07:20 Заглавие: |
|
|
Цитат: | Относно файловете - ще ги изпратя в Ажур |
Не ги изпращайте, а седнете и ги проверете по спецификацията. Защото в Ажур нямат особен интерес да потвърдят. Докато Вие имате пред Вас описанието и файловете. Това е работа за 5 минути и лично можете да се уверите в резултата. _________________ Клиентите на Microinvest по света: http://www.microinside.ru |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Светльо
|
Пуснато на: Вто Юни 11, 2013 10:04 Заглавие: |
|
|
Привет на всички,
Това е отговор от Ажур :
ДА!
Това са файлове с необходимата структура.
Но те са примерни, нали?
Защото в тях не се използват сметките, за които вие ми писахте.
----------------------------
Мисля, че г-н. Желев слага точка на темата.
Става очевидно, че микроинвест може да генерира нужния експортен файл към Ажур.
Искренно съм благодарен на г-н. Желев и още веднъж се извинявам, ако съм засегнал някого. Не съм имал такава цел. Единствено търсех решение на конкретния проблем.
Браво на Микроинвест - 6 !!
...при така развилата се ситуация..., май-май ще пробвам и Вашата Делта ПРО в скоро време.
В крайна сметка ме спечелихте, като нов клиент. Само админа да не е толкова строг  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
diyagaz
|
Пуснато на: Сря Апр 02, 2014 21:31 Заглавие: Експорт от Склад Про към Ажур |
|
|
Здравейте, прочетох темата за
експортът към Ажур и малко се уплаших.Първо, защото аз също чакам Свилен Желев да ми направи настройки от Untility center към Ажур и тъй като мина повече от месец вече осъзнавам, че нещата не са толкова прости, колкото очаквах.Написаното дотук няма за цел упрек, а в смисъл да се свърши работа.Имам следните 2 питания :
1.Може ли, ако имам Делта Про да изпращам файла за ДДС декларацията ,и съответно в Ажур да си го импрортват
2.Може ли и аз да получа примерните файлове, които изпратихте на Светльо и как се генерират те?[/list] |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Свилен Желев Microinvest

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
diyagaz
|