Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
joro_gn
|
Пуснато на: Пет Сеп 26, 2014 15:52 Заглавие: Сумарно отчитане на работното време |
|
|
Здравейте!
От 01.09.2014 г. част от персонала преминава на СИРВ. Моля да ми кажете дали стъпките ми са правилни и дали пропускам нещо:
1) В сектор "Данни за заплата" в личния картон чекирам "Режим на СИРВ" и "СИРВ при режим на отчитане 1 месец".
2) Добавям новите променливи:
- отработени дневни часове (нощни - няма)
- отработени часове в официални празници
- часова ставка за СИРВ
3) Оставям старите променливи - МОД и ОРЗ (не съм убедена, че постъпвам правилно, т.е. трябва ли да има едновременно ОРЗ и ставка?)
И още един въпрос: Как трябва да се зададат дните на платения отпуск при СИРВ ?
Благодаря! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Мария Рашева
|
Пуснато на: Пон Сеп 29, 2014 08:21 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Посочете или Основно възнаграждение, или Часова ставка при СИРВ.
Ако всеки месец лицата работят до нормалната продължителност на работното време, не е необходимо да посочвате и стойността на Отработени дневни часове. Ако оставите променливата с нулева стойност програмата ще я допълни автоматично до пълен отработен месец.
По отношение на отпускът - какъв е периода му и как се покрива с графика на лицето? _________________ Предстоящи безплатни продуктови обучения и семинари |
|
Върнете се в началото |
|
 |
joro_gn
|
Пуснато на: Пет Окт 31, 2014 09:53 Заглавие: Сумарно отчитане на работното време |
|
|
Въведох променливите. Благодаря още веднъж !
Относно платения год. отпуск:
Лицето е в ПГО от 07.10. до 18.10. вкл.
По календар - 9 р.д.
По график: Почивните дни са 08.10. и 15.10.
Как да въведа ПГО ?
Благодаря ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Мария Рашева
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
joro_gn
|
Пуснато на: Пет Окт 31, 2014 10:58 Заглавие: |
|
|
Благодаря ! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
viki_iv
|
Пуснато на: Нед Ное 23, 2014 17:07 Заглавие: |
|
|
Здравейте, имам въпрос относно СИРВ.
Имам служители, които от 01.11.2014 до 14.11 са с нормално работно време по 8 часа на ден. От 15.11.2014 работодателя въвежда сумирано работно време. Доста изчетох по форума, но притеснението ми е как точно да заложа в програмата започването на СИРВ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Мария Рашева
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
viki_iv
|
Пуснато на: Пон Ное 24, 2014 10:25 Заглавие: |
|
|
Мария Рашева написа: | Здравейте,
Въведете Ново назначение за всяко от лицата, с Дата на постъпване 15.11.2014 г. В |
Благодаря! Успешна седмица! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
viki_iv
|
Пуснато на: Чет Ное 27, 2014 18:55 Заглавие: |
|
|
Здравейте, отново имам въпроси по предходния, на който ми отговорихте. Най-важното е да уточня, че за първи път ще работя със СИРВ и искам всичко да си изясня.
Започвам с уточнението, че имам осем служителя, една, от които е в майчинство, две, от които ще работят с нормална продължителност на работния ден- 8 часа и останалите пет преминават на график, периода на отчитане ще бъде месечен.
На петте момичета в личните им картони ще сложа крайна дата 14.11.2014, защото до тогава са били в обучение и са работили на осем часа. Ще създам ново назначение за тях с дата 15.11.2014 и от тук следват въпросите.
1. За картоните с крайна дата 14.11.2014 трябва ли да подавам уведомление по чл. 62 в НАП като прекратени?
2. Когато задам ново назначение с дата 15.11.2014 основанието за това допълнително споразумение ли е, като Трудов договор-универсален ли трябва да бъде, или като договор/СИРВ? Трябва ли да подам уведомление по чл.62?
3. Как стои въпроса с декларация 1 за месец ноември? Две декл. 1 ли ще трябва да подам, при положение, че на пет от служителите ще имам два картона, или всички данни ще бъдат в една декларация?
4. Как да задам дните по график, или е достатъчно да въведа часовете в перата отработени дневни и отработени нощни часове?
Надявам се, че изяснят ли ми се тези неща, както и че от декември месец графика ще си бъде нормален - от първо число до края на месеца, работата ще си влезне в релси.
Благодаря предварително! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Мария Андреева Microinvest

|
Пуснато на: Пет Ное 28, 2014 08:23 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Отговорите ще бъдат в последователността на задаване на въпросите :
т.1 За картоните с крайна дата 14.11.2014г. не се подава Уведомление по чл.62 в НАП. Ви е не прекратявате трудово правоотношение.
т.2 Съгласно Чл. 3 ал.3,б) от Наредба N-5 от 29 Декември 2002г заа съдържанието и реда за изпращане на уведомлението по чл. 62, ал.5 от Кодекса на труда (Нар. за увед. чл. 62 ал. 5) ,Уведомлението съгласно приложение № 1 се изпраща, за изменение на трудовия договор, с което се променя длъжността и/или срокът на договора;.
3.За служителите с Новоназначения в месеца ще бъдат генерирани две Декларции Образец 1, това не бива да Ви притеснява.
т.4 В ТРЗ и ЛС Pro формиране на месечното възнаграждение на служителите със СИРВ се организира с директно отразяване на "Отработени дневни часове", "Отработени нощни часове" и "Отработени часове официален празник".Тъй като сте с период на отчитане един месец е необходимо в секция Данни за заплата в ЛК да включите активна настройка"СИРВ при период на отчитане 1месец". Функцията на вграденият календар ,меню Редакция->Календар не се изразява в създаване на график на лицата на СИРВ.Отразява промяна на работни, почивни дни и празници за цялата фирма. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
viki_iv
|
Пуснато на: Пет Ное 28, 2014 09:04 Заглавие: |
|
|
Мария Андреева написа: | Здравейте,
Отговорите ще бъдат в последователността на задаване на въпросите :
т.1 За картоните с крайна дата 14.11.2014г. не се подава Уведомление по чл.62 в НАП. Ви е не прекратявате трудово правоотношение.
т.2 Съгласно Чл. 3 ал.3,б) от Наредба N-5 от 29 Декември 2002г заа съдържанието и реда за изпращане на уведомлението по чл. 62, ал.5 от Кодекса на труда (Нар. за увед. чл. 62 ал. 5) ,Уведомлението съгласно приложение № 1 се изпраща, за изменение на трудовия договор, с което се променя длъжността и/или срокът на договора;.
3.За служителите с Новоназначения в месеца ще бъдат генерирани две Декларции Образец 1, това не бива да Ви притеснява.
т.4 В ТРЗ и ЛС Pro формиране на месечното възнаграждение на служителите със СИРВ се организира с директно отразяване на "Отработени дневни часове", "Отработени нощни часове" и "Отработени часове официален празник".Тъй като сте с период на отчитане един месец е необходимо в секция Данни за заплата в ЛК да включите активна настройка"СИРВ при период на отчитане 1месец". Функцията на вграденият календар ,меню Редакция->Календар не се изразява в създаване на график на лицата на СИРВ.Отразява промяна на работни, почивни дни и празници за цялата фирма. |
Много Ви благодаря за бързия отговор!
Успешен ден!  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Albena
|
Пуснато на: Сря Дек 10, 2014 11:26 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
включвам се в темата за да попитам. Имам служител на СИРВ, който има болничен и според графика, който има за работа болничния му е за 4 работни дни, а според календара (ако не е на СИРВ) работните дни са 3. Като вкарам болничния програмата автоматично ми намалява работните дни с 3 как да направя картона , за да е вярна сметката? |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 10, 2014 12:42 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Отговор на поставеният от Вас въпрос може да откриете тук. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Albena
|
Пуснато на: Сря Дек 10, 2014 12:52 Заглавие: |
|
|
Благодаря,
но това което предлагате не е решение, а някакви "гимнастики" за нагаждане на нещата ......... |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Сря Дек 10, 2014 13:57 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
След реализиране на модул за СИРВ, с възможност за създаване на графици,предложеният от нас вариант за въвеждане на болничен няма да бъде необходим. Модула е в процес на разработка и ще бъде реализиран в скоро време. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|