Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
theheretic1984
|
Пуснато на: Сря Окт 28, 2015 19:23 Заглавие: MSSQL БД на външен USB 3.0 диск |
|
|
Здравейте,
имам клиент, който ми е поставил задачата да проуча как мога да му създам за работа две БД на MS SQL Server Express - едната БД да е на локалния диск, а другата да бъде на външен диск през USB 3.0. А той после ще може да си избира с коя да работи. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
azrod
|
Пуснато на: Сря Окт 28, 2015 20:08 Заглавие: |
|
|
Програмно не е проблем да се направи една от базите да е на друго място. Обаче изисква много "хигиена" при работата на външния носител.
И като дръпне външния диск без да е флушнал всички операции към него познай какво се случва с базата на него?! Преди години така един клиент работи на флашка, щото много го кефело как можел да я вади и в един момент просто остана без база  _________________ CompAssist BG - дистрибутор на Microinvest за Пловдив
Стари версии на програмите изпращам само на мои клиенти!
d.chukalov@compassistbg.com
0877/399177 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
theheretic1984
|
Пуснато на: Чет Окт 29, 2015 10:51 Заглавие: |
|
|
Имам друга идея. Дали е възможно да инсталирам SQL Server Express на два отделни компютъра по мрежата и да създам от Склад Про отделни бази и на двата сървъра. По този начин клиента да може да избира с кой сървър да си работи и с коя база от конкретния сървър. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Виктор Павлов Microinvest

|
Пуснато на: Нед Ное 01, 2015 19:28 Заглавие: |
|
|
Всъщност няма никакъв проблем за това. Ако двата сървъра са с еднакви пароли, базите са с едни и същи имена, потребителят и да двата SQL сървъра е sa, тогава превключването между сървърите ще става само чрез въвеждане на IP адрес на съответния компютър и/или име на компютър. Настройката на двата сървъра не се различава, стандартна инсталация на два отделни компютъра в обща мрежа. _________________ Клиентите на Microinvest по света: http://www.microinside.ru |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|