Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
dankolandre
|
Пуснато на: Съб Мар 02, 2019 17:19 Заглавие: платен годишен отпуск |
|
|
Здравейте,
много моля да направите актуализация в начина на изчисляване на платения годишен отпуск и да качите версия, по възможност безплатна, защото ми писна съвсем сериозно всеки месец да си играя на ръка да пресмятам и коригирам сумите на отпуските.
Мога да ви кажа и къде е проблема. Не се включва сумата от коефициента за прослужено време в базата.
Благо даря предварително.
Само да спомена, че може би преди година разговарях по същия въпрос с ваш колега и резултат ЗЕРО. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dankolandre
|
Пуснато на: Съб Мар 02, 2019 17:40 Заглавие: |
|
|
И ОЩЕ НЕЩО, ЗАЩОТО СЪМ НА ВЪЛНА ОТПУСКИ. НЯМА КАК ЧОВЕК НАЗНАЧЕН ОТ ЯНУАРИ 2019 ДА ИМА НЕИЗПОЛЗВАН ОТПУСК ОТ МИНАЛИ ГОДИМИ. ВЛИЗАМ В ДАННИ ЗА МИНАЛИ ГОДИНИ, НУЛИРАМ И ДНИТЕ И СУМАТА И СЛЕД КАТО ОБРАБОТЯ ЗАПЛАТИТЕ ОТНОВО В СПРАВКАТА ЗА БОЛНИЧНИ И ОТПУСКИ МИ ЦЪФВА 20 ДНИ НЕИЗПОЗВАНИ ОТ МИНАЛИ ГОДИНИ.
ОПРАВЕТЕ ЕЛЕМЕНТАРНИТЕ БЪГОВЕ, ЗАЩОТО НЕЩО МНОГО ЗАЧЕСТИХА В ПОСЛЕДНО ВРЕМЕ |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Мария Андреева Microinvest

|
Пуснато на: Вто Мар 05, 2019 10:02 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Да, наблюдават се нелогични данни при извеждане на стойности за неизползван отпуск от минали години в отделни бази от данни. Това състояние на извеждане на данни не се проявява от стандартно заложените формули и логика , по които се изчисляват дните на отпуск. Екипите опитваме да намерим причината за некоректните стойности, като ще бъде отразена оптимизация в тази насока.
Може да се свържете с мен на 02 955 55 15, за да дискутираме казуса по-детайлно. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
V.Ivanova
|
Пуснато на: Вто Мар 05, 2019 10:42 Заглавие: |
|
|
И мен ме убеждаваха, че проблемът при мен се получавал, защото нямам стара база и януари въведих данните за служителите в програмата.
Е, вече сме март, данни от февруари има, но сумата за прослужено време ПРОДЪЛЖАВА да не се включва в изчисляването на платения отпуск.... |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 05, 2019 12:59 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Може да опишете подробно казуса си тук, тъй като той е от различно естество с дискутираната тема, или да се свържете с мен на 02 955 55 15, за да коментираме Вашите стъпки. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
V.Ivanova
|
Пуснато на: Вто Мар 05, 2019 15:04 Заглавие: |
|
|
Защо да е с различно естество? Първият пост по темата е точно със същия казус. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dankolandre
|
Пуснато на: Вто Мар 05, 2019 15:32 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
освен общи приказки, не виждам да давате смислено решение на проблемите ни. Те не са от днес. Моля, най-учтиво да преработите програмата, където е необходимо и да ни уведомите кога е направено.
Благодаря |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 05, 2019 17:34 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
До колкото разбрах, поста на V.Ivanova e свързан с начина на изчисляване на възнаграждението за платен годишен отпуск, а не с изчисляване на дни. Ако греша ме поправете, но и след повторния прочит казуса той остава разбран по същият начин, както и преди това.
Екипът ни се старае навреме да отговори на всяко едно запитване, постъпило тук във форума или чрез другите канали за комуникация.
"Забележките", които отправяте към нас нека бъдат по-градивни в бъдеще. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
V.Ivanova
|
Пуснато на: Сря Мар 06, 2019 09:00 Заглавие: |
|
|
Казусът е точно като описания в ПЪРВОТО мнение. (НЕ ВТОРОТО)
При изчисляване на сумата за платен отпуск в базата не е включена сумата от клас прослужено време. |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Сря Мар 06, 2019 09:22 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Проверете в меню Други->Настройки->Основни дали е включена като активна настройка Изчисляване на сума за платен годишен отпуск на база текущ месец. При активна настройка допълнителното възнаграждение за прослужено време не се включва в изчисленията. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dankolandre
|
Пуснато на: Чет Мар 07, 2019 14:52 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
ако наистина това което пишете "меню Други->Настройки->Основни дали е включена като активна настройка Изчисляване на сума за платен годишен отпуск на база текущ месец. При активна настройка допълнителното възнаграждение за прослужено време не се включва в изчисленията", изключва %та прослужено време, то в случай, на неактивна настройка, според мен проблема вместо да се решава се задълбочава.
Конкретно, когато има промяна в основното възнаграждение на служителя и той ползва ПГО, базата на отпуската е предходния месец, но тази база не се коригира със съответния коефициент на увеличение както е правилно.
Надявам се да ми дадете конкретен отговор, а не, че "в някои бази се случват разни неясни неща"
Благодаря за отговора Ви предварително |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Веселин Чолаков Microinvest

|
Пуснато на: Чет Мар 07, 2019 15:53 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
логиката за изчисляване на платен годишен отпуск в Microinvest ТРЗ и ЛС Pro е следната: за база се взима предходен месец, в който има поне 10 отработени дни. В базаат влизат, освен основното възнаграждение и всички допълнителни с постоянен характер (процента за прослужено време също).
Сумат се коригира с коефицент - съотношение между работните дни в базовия месец и месеца на ползване. Ако има увеличение на основната заплата в текущия месец, сумата на отпуска се увеличава с процента на увеличение на заплатата. _________________ Microinvest Счетоводен Портал |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dankolandre
|
Пуснато на: Чет Мар 07, 2019 15:57 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
по принцип логиката е такава, но на Микроинвест ТРЗ и ЛС про, не е. Нямам идея с каква база тествате логиката на софтуера, които поддържате, но в реалността не сте постигнали резултат. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Веселин Чолаков Microinvest

|
Пуснато на: Чет Мар 07, 2019 16:03 Заглавие: |
|
|
Често се среща отпуска да е въведен преди да са изчислени последните заплати или преди да е нанесено увеличението на заплатата. В тези случаи за да се изчисли отпуска е необходимо да се премине през редакция на отсъствието и да се опреснят данните.
Изпрате база, на sos@microinvest.net на вниманието на Веселин Чолаков и дайте пример с лице, за което изчислявате отпуска, за да разгледаме конкретни данни. _________________ Microinvest Счетоводен Портал |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dankolandre
|
Пуснато на: Чет Мар 07, 2019 16:39 Заглавие: |
|
|
Повярвайте ми не е от това. База не мога да изпратя, поради конфиденциалност на информацията. Предложете друг вариант за решаване на проблемите ми. Проблемите не са само в една база |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|