Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
tazmaniec
|
Пуснато на: Вто Ное 20, 2012 10:25 Заглавие: Предложение за онлайн версията invoicepro.bg |
|
|
Здравейте,
Реших да използвам онлайн версията за издаване на международни фактури. Само, че забелязах една грешка която лично аз не успях да коригирам и се надявам да ми кажете дали греша или да коригирате това несъответствие.
Грешката е следната: когато издаваш фактура, която трябва да е международна в моя случай по чл. 21 от ЗДДС и по която не трябва да се начислява данък, си издавам първо фактурата на BG както си е реда, давам чек на отметката За този документ не се начислява ДДС, и всичко си е ОК. Но когато натисна бутона "Създаване на invoice" отново изписва сумата на ДДС-то, а в случая не би трябвало да я начислява.
Въпроса ми е аз ли греша някъде при създаване на международна фактура или има някаква грешка?
Също като препоръка ако може да се сложи бутон "създай подобен документ", който да копира данните на произволен документ или да се създадат шаблони. Идеята ми е, че е необходимо когато е международен документ да се дописват много подробности, за които се губи време и това ще е улеснение.
Благодаря предварително за съдействието и успешен ден!
п.с. не успях да намеря раздел за invoicepro и надявам се не съм объркал раздела, в кото да поставя темата. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Виктор Павлов Microinvest

|
Пуснато на: Вто Ное 20, 2012 10:27 Заглавие: |
|
|
И двете предложения (и забележки) са интересни, ще ги имаме предвид. _________________ Клиентите на Microinvest по света: http://www.microinside.ru |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nadis
|
Пуснато на: Пет Дек 02, 2016 13:47 Заглавие: Предложение за онлайн версията invoicepro.bg |
|
|
Здравейте,
Моето предложение е при разпечатване на справки от invoicepro.bg (напр. справка за издадени документи) някъде на страницата да бъде изписано и името на фирмата, за която се отнася справката (в Header или в заглавието, или без значение къде).
Аз работя с няколко фирми през инвойспро.бг и за да не обърквам справките си ги надписвам с молив всеки път. Но ако това излиза автоматично ще бъде по-добре  |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пет Дек 02, 2016 15:56 Заглавие: |
|
|
Логично предложение, ще го анализираме. _________________ Клиентите на Microinvest по света: http://www.microinside.ru |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ВУМ
|
Пуснато на: Нед Дек 04, 2016 07:18 Заглавие: Re: Предложение за онлайн версията invoicepro.bg |
|
|
[quote="tazmaniec"]Здравейте,
Грешката е следната: когато издаваш фактура, която трябва да е международна в моя случай по чл. 21 от ЗДДС и по която не трябва да се начислява данък, си издавам първо фактурата на BG както си е реда, давам чек на отметката За този документ не се начислява ДДС, и всичко си е ОК. Но когато натисна бутона "Създаване на invoice" отново изписва сумата на ДДС-то, а в случая не би трябвало да я начислява.
Въпроса ми е аз ли греша някъде при създаване на международна фактура или има някаква грешка?
Аз също имам фактури към клиенти с основание за неначисляване на ДДС чл. 21, но при генериране на инвойс при мен всичко си е ОК. Не ми начислява ДДС. В самата фактура в клетка ДДС % слагам нула и нямам подобен проблем. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Shushi
|
Пуснато на: Вто Юни 05, 2018 15:04 Заглавие: |
|
|
Във фактурата на реда Данъчна основа в скоби излиза процентът на ДДС, а не на ред начислен данък. Това грешка в шаблона или настройките е ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Венцислав Симеонов Microinvest

|
Пуснато на: Вто Юни 05, 2018 15:31 Заглавие: |
|
|
Shushi написа: | Във фактурата на реда Данъчна основа в скоби излиза процентът на ДДС, а не на ред начислен данък. Това грешка в шаблона или настройките е ? |
Здравейте! Не, това не е грешка. Когато, във фактурата имате стоки с различна ставка ДДС, имате съответно ралични данъчни основи и различна стойност на ДДС. Тъй, като от счетоводна гледна точка, е интересна само основата, този процент показва за коя данъчна основа се отнася. ДДС се изписва сумарно. Сайтът работи от 2012 година и има издадени над 4 милиона фактури. До момента не е имало проблем, за така оформените ставки. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
misskittin
|
Пуснато на: Вто Апр 09, 2019 11:06 Заглавие: |
|
|
Възможно ли е да има опция за служебно въведени и извадени суми , когато апарата е в режим на фискален принтер? това не го намирам нито в он-лайн версията нито в настолната версия |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Вто Апр 09, 2019 22:27 Заглавие: |
|
|
В част от продуктите има такава възможност.
В друга ще се появи след време. _________________ Клиентите на Microinvest по света: http://www.microinside.ru |
|
Върнете се в началото |
|
 |
misskittin
|
Пуснато на: Сря Апр 10, 2019 11:07 Заглавие: |
|
|
в програмите за фактуриране(с които работим и са достатъчни за сега) на микроинвест - дескстоп и web ,както виждам няма такава, дано да се появи преди 30,09,2019 г. , защото отговор след време не е от най надеждните когато става дума за бизнес (без значение на размера на бизнеса). |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Добрин Митев Microinvest

|
Пуснато на: Чет Апр 11, 2019 06:53 Заглавие: |
|
|
misskittin написа: | в програмите за фактуриране(с които работим и са достатъчни за сега) на микроинвест - дескстоп и web ,както виждам няма такава, дано да се появи преди 30,09,2019 г. , защото отговор след време не е от най надеждните когато става дума за бизнес (без значение на размера на бизнеса). |
А фискалното устройство свързано ли е а програмите Ви към момента ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
misskittin
|
Пуснато на: Чет Апр 11, 2019 23:30 Заглавие: |
|
|
не е свързан КА,(но искам да го свържа за да видя как ще работи преди задължителните срокове), но ако продължим да работим с тези програми, които се считат за СУПТО, настолната и web варианта след 1,10,19 няма как да се ползват, като е задължително свързването на КА и СУПТО |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 12, 2019 07:43 Заглавие: |
|
|
Не стана ясно защо няма да можете да продължите да работите. _________________ Клиентите на Microinvest по света: http://www.microinside.ru |
|
Върнете се в началото |
|
 |
misskittin
|
Пуснато на: Пет Апр 12, 2019 12:45 Заглавие: |
|
|
Защото, за да се въведат или извадят служебно суми от касовия апарат, трябва да се превключва от режим на фискален принтер и обратно постоянно което не е никак удобно, ако е често срещано явление. Губи се време , а и касиера трябва да пипа постоянно в настройките на апарата, и какъв е смисъла да ти е вързан апарата за програмата като трябва да го отвързваш за да да направиш всекидневна операция поне в началото на работния процес. А и не знам дали няма да си в нарушение в режим на СУПТО постоянно да връзваш апарата и обратно.
А как тези фактуриращите програми работят с хардуерни принтери, като погледнах менюто на потребителския софтуер на фискалните принтери не видях да има опция за служебно въведени или извадени суми? |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 12, 2019 15:55 Заглавие: |
|
|
Затова има Microinvest Device Manager и от там всичко си се управлява без да се превключват режими. _________________ Клиентите на Microinvest по света: http://www.microinside.ru |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|