Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
venimoda
|
Пуснато на: Сря Юли 22, 2020 12:17 Заглавие: СОЛ майчинство |
|
|
Здравейте,
имаме СОЛ майчинство, която малко след подаване на последния болничен за отглеждане на дете до 2 години започва да работи и съответно минава на 50% майчинство (чл. 54).
В НОИ ме посъветваха да залича подадения последен болничен и да подам нов с код представяне и чл. 54. Така и направихме, с приложение 11, приложение 10 не сме подавали, но казаха, че при тях по този начин е изчистено всичко.
Коригирах последния болничен и тик в полето за чл. 54, считано от датата, която започва да работи лицето, изчислих на ново заплатите, но декларация обр. 1 за СОЛ все още зарежда без пълните проценти и отработени дни съответно влизат в майчинството. От стари теми прочетох, че трябва 2 пъти да създам въпросния болничен за отглеждане на дете до 2 години, веднъж с датата на продължаване и още веднъж с датата от която лицето започва да работи, но и така не изчисли правилно декларация обр. 1.
Някъде бъркам, но не мога да схвана къде, моля за помощ. Благодаря предварително.  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Йордан Атанасов Microinvest

|
|
Върнете се в началото |
|
 |
vanias1
|
Пуснато на: Вто Сеп 08, 2020 14:47 Заглавие: |
|
|
Здравейте, изгледах клипчето, но след чекване на промяна в обстоятелствата в прил. 11 не ми излиза прозорец за отмятане на промяната и изобщо не ми дава възможност да попълня каквото и да било. Къде греша? Казуса е, че СОЛ прекъсва осигуряване и съответно майчинство. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Йордан Атанасов Microinvest

|
Пуснато на: Вто Сеп 08, 2020 15:10 Заглавие: |
|
|
Звъннете и ще ви помогнем. |
|
Върнете се в началото |