Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
MyAngel
|
Пуснато на: Сря Окт 28, 2020 14:41 Заглавие: Изчисляване на професионален опит |
|
|
Здравейте,
Аз съм нов наоколо
Все още се запознавам с програмката, но вече ми изникнаха доста въпроси.
Забелязах, че при въвждането на 1 ден платен отпуск сумата за професионален опит се преизчислява в намаление. Как може да се коригира това?
Благодаря! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Десислава Андронова
|
Пуснато на: Сря Окт 28, 2020 16:37 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Сумата за професионален опит се изчислява само върху сумата на възнаграждението за отработени дни през месеца. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
MyAngel
|
Пуснато на: Чет Окт 29, 2020 09:05 Заглавие: |
|
|
По тази логика ако лицето е цял месец в платен отпуск ще получи само ОМЗ, така ли? Няма да получи никаква сума за професионален опит. Не е логично. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Десислава Андронова
|
Пуснато на: Чет Окт 29, 2020 10:11 Заглавие: |
|
|
Програмата изчислява платения годишен отпуск на база предходен месец.
Формулата, по която се изчислявя платения отпуск е:
{(Заплата за отработено време предходен месец + доплащане за стаж предходен месец + добавки с постоянен характер предходен месец)/отработени дни предходен месец} * (дни предходен месец /дни текущ месец) * дни в отпуск текущ месец
Тоест в сумата на платения годишен отпуск влиза и стойността на процента професионален опит от предходния месец, а в текушия месец процента професионален опит е за отработените дни през месеца. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
MyAngel
|
Пуснато на: Чет Окт 29, 2020 12:07 Заглавие: |
|
|
Ясно. Нямам никакви данни за предходен месец, затова не го прибавя към сумата за платен отпуск. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|