Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
tazmaniec
|
Пуснато на: Сря Яну 16, 2013 18:01 Заглавие: Проблем с контировките при започване на нова година |
|
|
Здравейте,
Имам следния проблем. При започване на работа през 2013 година на една от фирмите ми продължи номерацията на контировката, която е от 2012г.
Имам няколко фирми при всички си започна номерацията на контировките от 1-ца, само на една продължи същата. Тъй като си записваме контировките по документите ако е възможно да се коригира този проблем ще съм благодарен, защото сега трябва да изписваме 5 цифрени контировки.
Това което направих е да приключа 2012 г. отново, но не помогна.
Благодаря предварително за съдействието. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Виктор Павлов Microinvest

|
Пуснато на: Сря Яну 16, 2013 18:05 Заглавие: |
|
|
С кой версия на продукта сте? Този проблем беше решен отдавна... _________________ Клиентите на Microinvest по света: http://www.microinside.ru |
|
Върнете се в началото |
|
 |
tazmaniec
|
Пуснато на: Чет Яну 17, 2013 14:04 Заглавие: |
|
|
Виктор Павлов написа: | С кой версия на продукта сте? Този проблем беше решен отдавна... | Версията на продукта ми е: 1.01.040 от преди два месеца. Мисля, че това, не е толкова отдавна. Има само една нова версия от тогава насам.
Въпроса ми е ако си взема новата версия този проблем може ли да се реши все пак. В смисъл да си почнат от 1-ца контировките при все, че вече имаме осчетоводявания за 2013 година? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Жени Костадинова Microinvest

|
Пуснато на: Чет Яну 17, 2013 14:10 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
проверете в меню Други / Настройка / Номерация на документи, дали има отбелязано ДА на реда Контиране за функция Нулиране в края на годината? Ако функцията е положителна, то при приключване на година номерацията се нулира, а в обратния случай се запазва. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
tazmaniec
|
Пуснато на: Чет Яну 17, 2013 14:39 Заглавие: |
|
|
Жени Костадинова написа: | Здравейте,
проверете в меню Други / Настройка / Номерация на документи, дали има отбелязано ДА на реда Контиране за функция Нулиране в края на годината? Ако функцията е положителна, то при приключване на година номерацията се нулира, а в обратния случай се запазва. | Да, това, което ми казвате е чудесно и благодаря, но май важи преди да си започнал да осчетоводяваш в следващата година, както е в моя случай.
Сега поправими ли са нещата? Направих това, което ми казахте, приключих годината, но продължава да си е същата номерацията в 2013г., предполагам заради контиранията, които са направени към момента в нея.
Ако ръчно променя пак да почва от 1-ца, дали ще е коректно? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Мария Рашева
|
Пуснато на: Чет Яну 17, 2013 17:02 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
1. Включете настройката за нулиране на номерацията за всяка година;
2. Преминете през операция Преподреждане на контировки-Преподреждане по номер (или дата) - в меню Редакция-Администриране;
3. Заложете следващ номер на контиране в настройки на номерацията.
Напишете ни дали проблемът се е разрешил. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
tazmaniec
|
Пуснато на: Чет Яну 17, 2013 17:50 Заглавие: |
|
|
Мария Рашева написа: | Здравейте,
1. Включете настройката за нулиране на номерацията за всяка година;
2. Преминете през операция Преподреждане на контировки-Преподреждане по номер (или дата) - в меню Редакция-Администриране;
3. Заложете следващ номер на контиране в настройки на номерацията.
Напишете ни дали проблемът се е разрешил. | Златна си Мария перфектна инструкция
Благодаря на всеки, който ми помогна по малко в темата, за да реша този досаден проблем. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|