Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
ВУМ
|
Пуснато на: Сря Дек 23, 2015 05:39 Заглавие: |
|
|
Мария Рашева написа: | Здравейте,
Обърнете внимание, че добавяне и на 0.5 см. колона към справката ще наруши нейната компактност. Справките са форматирани с максимален обем информация, но със запазване на размерите на листа до стандарт А4.
Бихме могли да добавим допълнителни колони, но само при експорт на справката в MS Excel, например. |
Това също е много добър вариант.
В даден случай примерно не ни е необходима информация от други кoлони, които може да изтрием след експорта в Excel и след това да разпечатаме справката. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ВУМ
|
Пуснато на: Сря Дек 23, 2015 06:19 Заглавие: |
|
|
Привет, това не е предложение, а молба към всички колеги, които работят с програмата.
Разгледайте много внимателно в справките аналитичен и хронологичен регистър горе в дясно "филтър по". Не мисля, че има нещо което да е пропуснато.
Направи ми много добро впечатление следното:
В една производствена фирма ползвам аналитичност номер на поръчка един и същ код в сметки 601; 611; 701; 303.
Когато избера в клетка "филтър по" всички, а в клетка филтър напиша номера на поръчката ми излизат абсолютно всички операции: фактура за продажба, вложени материали, осклаждане, разпределение на цеходи разходи, изписване на готова продукция, разпределение на административни разходи. И всичко това е само с един филтър. Открих го преди малко и съм изключително доволен. Не съм попадал на друга програма, където с един единствен филтър да мога да си проследя цялото движение по дадена поръчка.
Огромни поздравления. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Мария Рашева
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
krasi_mitsova
|
Пуснато на: Пон Фев 15, 2016 16:40 Заглавие: Молба за промяна в Делта про |
|
|
Програмата позволява многократно приключване на счетоводната година и това е много хубаво.
Например сега мога да приключвам 2015г. 120 пъти. Започвайки да осчетоводявам в панел разплащания в новата счетоводна година - 2016 обвързвам плащания с фактури.
Всяко приключване на 2015г обаче изтрива връзките между разплащанията в новата 2016 година.
Може ли да отстраните този проблем? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Виктор Павлов Microinvest

|
Пуснато на: Пон Фев 15, 2016 16:56 Заглавие: |
|
|
Защо трябва да приключвате 120 пъти, като можете да приключите 1 път и 119 пъти да превключите годината само със смяна на счетоводна година?
Ако в бъдеще отново се наложи ново приключване - чак тогава да използвате тази функция.
В друга тема точно съм написал защо и как работи приключването. _________________ Клиентите на Microinvest по света: http://www.microinside.ru |
|
Върнете се в началото |
|
 |
krasi_mitsova
|
Пуснато на: Вто Фев 23, 2016 08:51 Заглавие: |
|
|
Налага се многократно приключване, за да се прехвърлят салдата. Но и веднъж да бъде след 2 месеца работа, когато вече сме осчетоводили 2000 контировки - програмата развързва плащанията и е много неприятно отново да се минава по всеки клиент и доставчик да се навързват. Ако има решение на проблема, обяснено в друга тема моля дайте линк. Не мога да я открия. |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Вто Фев 23, 2016 14:04 Заглавие: |
|
|
А как ще решите въпроса със салдата, ако някоя от промените в предходната година влияе на въведените 2000 контировки?
Например имате закриване на документ в 2016 година, а поради някаква причина редактирате документа в 2015 година? _________________ Клиентите на Microinvest по света: http://www.microinside.ru |
|
Върнете се в началото |
|
 |
vboyadzhiev60
|
Пуснато на: Нед Мар 20, 2016 19:20 Заглавие: |
|
|
Здравейте, аз имам също едно такова предложение: така както създадохте модули за изготвяне на платежни нареждания, което е доста удобно, може ли да се направи така, че тези документи да се експортират във файловите формати word, excel или PDF формат след като автоматично се генерират? Благодаря Ви! |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 22, 2016 12:37 Заглавие: |
|
|
PDF е лесно, дори в момента Вие самостоятелно може да си инсталирате PDF принтер. За Word и Excel е достатъчно трудоемко.
Какъв казус решавате?
Каква ще е добавената стойност към продукта при такова изменение? _________________ Клиентите на Microinvest по света: http://www.microinside.ru |
|
Върнете се в началото |
|
 |
ВУМ
|
Пуснато на: Пет Мар 25, 2016 07:08 Заглавие: |
|
|
Здравейте, имам следното предложение за Делта про.
При осчетоводяване на фактура за продажба в програмата, да има опция за визуализация и печат на фактурата с необходимите реквизити съгласно чл. 6 ал. 1 от Закона за счетоводството и чл. 114 от ЗДДС. Т.е. самото издаване на фактурата към клиента да става от Делта Про. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
hariti
|
Пуснато на: Пон Мар 28, 2016 15:48 Заглавие: |
|
|
Виктор Павлов написа: | А как ще решите въпроса със салдата, ако някоя от промените в предходната година влияе на въведените 2000 контировки?
Например имате закриване на документ в 2016 година, а поради някаква причина редактирате документа в 2015 година? |
Документа ще стои надплатен примерно, докато се коригира и в 2016. Така ще се коригира само 1 нещо на 2 места, което става за минута, а не да се навързват всички контрагенти. |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Вто Мар 29, 2016 15:27 Заглавие: |
|
|
Добре, а началните салда по сметката, закритите документи, състоянието на задълженията на партньорите?
В момента Вашия фокус е само върху документите, а в продукта има още 1001 елемента, които ще се променят, какво правим в този случай?
От гледна точна на възможностите на продукта, най-видимата част е документа, отдолу има много други параметри, които се влияят от такова изменение. _________________ Клиентите на Microinvest по света: http://www.microinside.ru |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nadis
|
Пуснато на: Сря Мар 30, 2016 15:28 Заглавие: Предложение за Делта Про /и другите прогами/ |
|
|
Здравейте,
Първо искам да споделя колко съм доволна от една функция на ДелтаПро, която аз лично наскоро открих и смятам за изключително полезна. Тя е във връзка с коментираните в темата многократни действия по обвързване на разплащанията. Оказва се, че всички разплащания* могат да се обвързват автоматично само с няколко клика (дори да са 1000 плащания):
от Операции -> Автоматични операции -> Закриване на документи (Ctrl+C) -> отметка 'прихващане по сума' -> Запис
*Това върши отлична работа тогава, когато всяко плащане отговаря на точната сума на фактурата (т.е. извън случаите, са платени няколко фактури с едно нареждане).
А сега искам да дам едно конкретно предложение:
Когато се стартира програмата, възможно ли е да се появява едно прозорче/съобщение, което само да информира потребителя коя е фирмата, с която се работи в момента (без да трябва да се потвърждава с 'ОК' или нещо такова, а съобщението да изчезва само, например при първия произволен клик с мишката или клавиатурата, за да не е досадно). Не знам дали само при мен се случва така, че когато започвам да работя, аз вече си мисля за конкретната фирма, която ще осчетоводявам и неведнъж ми се е случвало да не обърна внимание, че въвеждам операции, ама в друга фирма
Не е нещо фатално, но ще съм ви благодарна, ако го включите в някоя от бъдещите актуализации. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
hariti
|
Пуснато на: Пет Апр 08, 2016 09:14 Заглавие: |
|
|
Виктор Павлов написа: | Добре, а началните салда по сметката, закритите документи, състоянието на задълженията на партньорите?
|
Тези неща не трябва да са константи, а променливи, които се преизчисляват при приключването на годината, когато се пипне нещо в предходната година. Началното салдо по сметката ще се промени единствено със сумата само на коригирания документ, останалите неща да си стоят свързани.
Функцията за прихващане по сума е добра, но при фактури със няколко разплащания не върши работа. Да не говорим пък за фактури и плащания на бензиностанциите, които са с едни и същи дати и суми. |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пет Апр 08, 2016 09:26 Заглавие: |
|
|
Цитат: | Началното салдо по сметката ще се промени единствено със сумата само на коригирания документ, останалите неща да си стоят свързани. |
При 50 000 контирания, от които 20 000 са плащания как точно се разбира кои са "останалите неща"? Опишете точния алгоритъм как се разбира дали едно нещо е основно или "останало нещо". Ние ще направим точно вашия алгоритъм за промяна, след това ще видим реакцията на другите клиенти.
Особено красиво се получава при 3 фактури, напълно закрити с 2 плащания, когато в миналата година се оказва, че поради техническа грешка едното от двете плащания е от друг клиент и съответно не се променя контирането, само се променя клиента... В този случай какви промени бихте въвели, отчитайки:
* Началните салда по сметката
* Задължения и плащания на партньорите
* Салда по документите
* Връзката документ - плащане
Въпросът е сериозен и бих желал точно да напишете действието при точно тази ситуация, както и поведението на справките. Все пак тук няма космическа наука, счетоводителят е объркал и вместо Sony е контирал разплащането на Sanyo _________________ Клиентите на Microinvest по света: http://www.microinside.ru |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|