Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
rumbata
|
Пуснато на: Сря Яну 16, 2019 14:51 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Прочетох конкретните текстове и доколкото разбирам трябва да се ползва определен софтуер, който да архивира програмата. Доколкото съм запознат самата програма Микроинвест архивира базите под аксес, така че това може да се води като потребителски интерфейс.
За архивиране в клауд нищо не се споменава, като задължението за пазене на архива е наше както и за документите. Така че доколкото разбирам може да се работи по същия начин и не виждам проблем да се променя и тази опция. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Добрин Митев Microinvest

|
Пуснато на: Сря Яну 16, 2019 20:20 Заглавие: |
|
|
rumbata написа: | Здравейте,
Прочетох конкретните текстове и доколкото разбирам трябва да се ползва определен софтуер, който да архивира програмата. Доколкото съм запознат самата програма Микроинвест архивира базите под аксес, така че това може да се води като потребителски интерфейс.
За архивиране в клауд нищо не се споменава, като задължението за пазене на архива е наше както и за документите. Така че доколкото разбирам може да се работи по същия начин и не виждам проблем да се променя и тази опция. |
А какво се случва с интегритета на данните при Access база данни ? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
rumbata
|
Пуснато на: Сря Яну 16, 2019 21:30 Заглавие: |
|
|
В крайна сметка не разбрах.
Мога ли да продължа да ползвам база под аксес или не? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Добрин Митев Microinvest

|
Пуснато на: Чет Яну 17, 2019 07:44 Заглавие: |
|
|
Не е желателно да продължавата да работите с такъв тип база данни поради ниската сигурност на информацията и остарялата технология. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Виктор Павлов Microinvest

|
Пуснато на: Чет Яну 17, 2019 16:54 Заглавие: |
|
|
В наредбата има много точни описания за архивите и базата от данни. _________________ Клиентите на Microinvest по света: http://www.microinside.ru |
|
Върнете се в началото |
|
 |
rumbata
|
Пуснато на: Пон Яну 21, 2019 08:02 Заглавие: |
|
|
Интересува ме също така с новата версия, как и кои операции ще могат да се извършват в бак офис. В моя офис нямам касов апарат, а осъществявам само контролни функции, доставки, ревизии и тн., но се налага редовно да давам цени, които често са обвързани с ценови правила. За целта набирам продажда, но не я приключвам. Как е решен този въпрос, тъй като има много такива компютри? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Васето
|
Пуснато на: Пон Яну 21, 2019 12:13 Заглавие: |
|
|
rumbata написа: | Интересува ме също така с новата версия, как и кои операции ще могат да се извършват в бак офис. В моя офис нямам касов апарат, а осъществявам само контролни функции, доставки, ревизии и тн., но се налага редовно да давам цени, които често са обвързани с ценови правила. За целта набирам продажда, но не я приключвам. Как е решен този въпрос, тъй като има много такива компютри? |
И аз съм така.
Интересен въпрос! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gosho67
|
Пуснато на: Пон Яну 21, 2019 15:25 Заглавие: |
|
|
Присъединявам се към темата. При мен е следната ситуация- имам два магазина в които на компютъра във всеки има склад про лайт, склад про и архи про. От склад про лайт извършвам продажбите на стоките,а в склад про извършвам доставките, за архи про е ясно какво прави. Отделно в офиса имам склад про от където си правя справки. ревизии и променям цени. Моят въпрос е следния- За склад про лайт е ясно. че ще е необходима актуализация на версията към изискванията на наредбата защото от там се извършват продажбите и към нея е вързан КА, а необходимо ли е да се актуализират склад про след като от тях не се извършват продажби и към тях няма вързан КА. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
sgn_bg
|
Пуснато на: Вто Яну 22, 2019 20:12 Заглавие: |
|
|
Здравейте, и аз да се включа с въпрос.
Имам 5 компютъра на които до сега изписвах стоката на клиентите и 2 касови апарата.
Сега ще може ли всичките 5 компютъра да се вържат към 2 КА или ще трябва да изхвърля трите компютъра защото не смятам да купувам 5 КА. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Даниел Петков
|
Пуснато на: Вто Яну 22, 2019 21:17 Заглавие: |
|
|
sgn_bg написа: | Здравейте, и аз да се включа с въпрос.
Имам 5 компютъра на които до сега изписвах стоката на клиентите и 2 касови апарата.
Сега ще може ли всичките 5 компютъра да се вържат към 2 КА или ще трябва да изхвърля трите компютъра защото не смятам да купувам 5 КА. |
Само ако, позволяват работа в мрежа.. Иначе на всеки компютър ще трябва да имате касов апарат.. _________________ Даниел Петков - Дистрибутор на Микроинвест
M: 0882418526
W: https://www.danistudio.net/
 |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Добрин Митев Microinvest

|
Пуснато на: Вто Яну 22, 2019 23:45 Заглавие: |
|
|
sgn_bg написа: | Здравейте, и аз да се включа с въпрос.
Най-лесният вариант е да бракувате едното усройство и чрез Microinvest Smart Printer да направите връзка на КА с всичките 5 компютъра. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
gosho67
|
Пуснато на: Нед Яну 27, 2019 13:19 Заглавие: |
|
|
gosho67 написа: | Присъединявам се към темата. При мен е следната ситуация- имам два магазина в които на компютъра във всеки има склад про лайт, склад про и архи про. От склад про лайт извършвам продажбите на стоките,а в склад про извършвам доставките, за архи про е ясно какво прави. Отделно в офиса имам склад про от където си правя справки. ревизии и променям цени. Моят въпрос е следния- За склад про лайт е ясно. че ще е необходима актуализация на версията към изискванията на наредбата защото от там се извършват продажбите и към нея е вързан КА, а необходимо ли е да се актуализират склад про след като от тях не се извършват продажби и към тях няма вързан КА. |
Ще можели да получа отговор на въпроса ми. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
slavib
|
Пуснато на: Пон Яну 28, 2019 13:54 Заглавие: |
|
|
ДА
gosho67 написа: | gosho67 написа: | Присъединявам се към темата. При мен е следната ситуация- имам два магазина в които на компютъра във всеки има склад про лайт, склад про и архи про. От склад про лайт извършвам продажбите на стоките,а в склад про извършвам доставките, за архи про е ясно какво прави. Отделно в офиса имам склад про от където си правя справки. ревизии и променям цени. Моят въпрос е следния- За склад про лайт е ясно. че ще е необходима актуализация на версията към изискванията на наредбата защото от там се извършват продажбите и към нея е вързан КА, а необходимо ли е да се актуализират склад про след като от тях не се извършват продажби и към тях няма вързан КА. |
Ще можели да получа отговор на въпроса ми. |
_________________ Документация
Счетоводен портал
Актуализации и дистанционен сервиз
0878443585
. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Виктор Павлов Microinvest

|
Пуснато на: Сря Яну 30, 2019 13:09 Заглавие: |
|
|
Подали сме запитване към НАП дали в една система може да работи СУПТО и не-СУПТО едновременно. Очакваме отговор, но аз мисля, че няма да разрешат, тъй като това е заобикаляне на Наредба Н-18.
Към настоящия момент аз мога да препоръчам да се предвиди актуализация на всички работни места, това ще отговори на поставения въпрос еднозначно, тъй като едва ли някой би се разсърдил, ако навсякъде работи НАП регистриран софтуер. _________________ Клиентите на Microinvest по света: http://www.microinside.ru |
|
Върнете се в началото |
|
 |
azrod
|
|
Върнете се в началото |
|
 |
|