Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
dankolandre
|
Пуснато на: Чет Май 07, 2020 08:06 Заглавие: ПГО нелогичен проблем |
|
|
Здравейте,
както всеки месец се боря с обезщетенията по 224 при напускане на служител. Сега имам такъв в април назначен-освободен с 13 работни дни и аз искам да му начисля 1 ден по 224, но Микроинвест има собствено мнение и упорито му дава 2. Моля дайте ми решение, спешно ми е днес! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Мария Андреева Microinvest

|
Пуснато на: Чет Май 07, 2020 08:41 Заглавие: |
|
|
Здравейте dankolandre,
Изпълнете следните стъпки:
1. Анулирайте заплатите с изчислени Дни обезщетение по чл. 224 от КТ;
2. Изтрийте Дата на прекратяване и Дата на последен работен ден в секция Данни за назначение;
3. Натиснете бутон Преизчисляване на отпуск в секция Данни от минал период – бутонът ще извърши преизчисляване на дните платен годишен отпуск. Направете проверка за изведените дни със Справка оставащ платен отпуск в меню Справки->Личен състав и др.;
4. Въведете Дата на прекратяване в секция Данни за назначение в личния картон на служителя;
5. Проверете стойността на изведените Дни обезщетение по чл. 224 от КТ. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
В.Господинова
|
Пуснато на: Чет Май 07, 2020 09:56 Заглавие: |
|
|
Това е проблем открай време, но ставаме на еквилибристи за да отчетем правилно обезщетенията, защото при разсчетоводяване на заплатите се объркват и правилните изчисления.
Програмата по принцип има склонност да прибавя по един ден към обезщетенията по чл. 224 и това може да се коригира САМО когато месецът не е приключен.
Другото, което се получава при мен е, че систематично ми начислява 20 дни неползван отпуск за минала година на лица, назначени през януари/февруари тази година. |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Чет Май 07, 2020 11:46 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
От поста Ви не се разбира дали описаните от мен стъпки са изпълнени. А ако е изпълнена всяка една от тях, то какъв е резултата. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
В.Господинова
|
Пуснато на: Чет Май 07, 2020 12:26 Заглавие: |
|
|
Да, опитвам се да ги изпълня, но получавам следните резултати:
1. Още на стъпка Преизчисляване на отпуск ми начислява 20 дни за 2019 г на лица, назначени през януари тази година.
2. При начисляване на отпуск закръглява в повече, не е редно 5,28 да се закръгли на 6, нали?
3. Справка оставащ платен отпуск не отчита ползваните отпуски и ми дава такива фантастични цифри, че изобщо не мога да разчитам на нея.
Трябва да минавам през всеки един от около 30 човека, които освободихме този месец. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Йордан Атанасов Microinvest

|
Пуснато на: Чет Май 07, 2020 12:57 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
хубаво е да видим описаният от вас проблем. При нас не се наблюдава подобен проблем. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
В.Господинова
|
Пуснато на: Чет Май 07, 2020 14:08 Заглавие: |
|
|
Прилагам част от справката с маркирани цифри, които не са коректни:
[/url]
Не съм включила всички сгрешени, само извадка. |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Чет Май 07, 2020 15:29 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Описаните от Вас несъответствия не са специфика в логиката на програмата. Ще бъде необходим анализ на базата данни. Бихте ли ми изпратили телефон за връзка на e-mail : maria@microinvest.net. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dankolandre
|
Пуснато на: Пет Май 08, 2020 06:16 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
много благодаря за стъпките, но има един малък проблем. Базата и е от над 150 човека. През корекция нанасям информация която ако анулирам заплатите ще изгубя. Това не е решение.
Преди да изчисля заплати, винаги коригирам дни обезщетение по 224, защото този проблем с Микроинвест не можете да го оправите с години. При следваща актуализация просто махнете логиката да задава каквито и да е дни, за да може ние да работим нормално.
Не ми написахте отговор каква според вас е логиката на човек назначен в април с 13 работни дни да получи 2 дни по 224 и как без да анулирам заплати да го коригирам.
Благодаря, очаквам съдействие |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 08, 2020 08:27 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
В последният си пост споменавате за некоректни стойности за изчисленият от програмата оставащ платен годишен отпуск, както и дните с обезщетение по чл. 224 от КТ при прекратяване на трудовия договор.
Описаните от мен стъпки включват използването на бутон Преизчисляване на отпуск с цел извършване на повторни изчисления от програмата и запис на новите стойности в базата данни.
Обърнете внимание, че бутон Преизчисляване на отпуск в секция Данни от минал период в личен извежда прозорец за ръчно въвеждане на дни неизползван отпуск преди започване работа с Microinvest ТРЗ и ЛС Pro. Използване на функция Преизчисляване на отпуск е възможна при минимум един месец с изчислени заплати в програмата.
Относно справка Оставащ платен отпуск, меню Справки→Личен състав и др, при експорт в MS Excel ще предостави допълнително данни, като дата на постъпване, дата на прекратяване и дни обезщетение по чл.224 от КТ.
Вие преценете дали ще отделите време за преизчисляване на стойностите в базата данни или ще продължите да работите по този начин.
Заложената логика при изчисляване на платеният годишен отпуск, оставащ и в обезщетение при прекратяване в закръгленията е в полза на служителя.
Полетата са отключени за корекции, като при желание от страна на потребителя изчислените от програмата стойности могат да бъдат редактирани. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
В.Господинова
|
Пуснато на: Пет Май 08, 2020 09:08 Заглавие: |
|
|
Не мога да разбера какво значи аз да преценя дали да отделя време за преизчисляване на обезщетенията. За какво ползвам програма, ако не мога да разчитам на коректни резултати?
А и тези закръгления на обезщетенията са в ущърб на работодателя, особено в този момент, когато няма производство и приходи, а има много хора за освобождаване. |
|
Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Пет Май 08, 2020 11:11 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Бутон Преизчисляване на отпуск е наличен от вер. 2.00.034/30.10.2019г. Реализацията му, както вече отбелязах в предходния си пост цели отстраняване на всички нелогични стойности, изведени от програмата. Извършваните задълбочени анализи във времето по отношение на тези нелогични стойности показаха неправилно отразяване на дните, както и извършване на корекции в отсъствията от страна на потребителите.
Може да разчитате на програмата, като познаването на пълната и функционалност и възможности, които тя предоставя, както и заложените логики ще Ви помогнат да организрате най-ефективно времето си.
Смятам с този мой пост да приключа дискусията тук във форума. При възникнали допълнителни въпроси може да се свържете с мен на 02 955 55 15.
Желая успешен ден  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
dankolandre
|
Пуснато на: Пет Май 08, 2020 11:31 Заглавие: |
|
|
лицето за което говоря е назначено и освободено в месец април, за какви преизчисления от минал периода говорите. нулирала съм в картон му дори всички полагаеми дни ПГО за 2020 и пак ми изчислява 2 дни. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|