Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
elavela
|
Пуснато на: Вто Яну 31, 2012 16:14 Заглавие: Договор по чл.114 |
|
|
Здравейте, при създаване на личен картон на назначен по чл. 114 от КТ се сблъсках с няколко проблема:
1. Когато записвам дата на постъпване и дата на прекратяване, по незнайни за мен причини в "данни за заплата" понякога се появява променлива Отработени дни, а понякога не се появява!!!! Когато се появи и има стойност, например 5 дни остава така дори и да сменям датите на постъпване и прекратяване с други дати, даже и в друг месец, пак не се променя, остова си 5.
2. В самия картон в Данни за заплата - чеквам Договор за работа до 5 работни дни или 40 часа, добавям и промелнива Сума по договор за работа до 5 работни дни или 40 часа със стойността на договора, попълвам основна заплата и когато му дам да начисли заплати се получават странни цифри.
3. Пробвах да променям стойностите в различните полета, но не намерих правилно решение.
Бих искала да знам как е правилно да се създаде такъв картон? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
elavela
|
Пуснато на: Сря Фев 01, 2012 09:24 Заглавие: |
|
|
Единствено правилни са осигуровките ако се попълни в "Данни за назначение" работно време в часове на ден По договор 2ч., не се попълва дата на започване и дата на прекратяване, и в "Данни за заплата" - Отработени дни- си остане пълен месец, а МОД, основна заплата и Сума по договор за работа до 5 дни в месеца или 40 часа са едни и същи. Обаче незнам дали така попълнена Декларация 1 ще я приемат в НАП. Нали тяхната програма изисква за назначени по чл.114 да се попълва дата на започване и дата на прекратяване? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
elavela
|
Пуснато на: Сря Фев 01, 2012 11:04 Заглавие: |
|
|
Много съм разочарована от факта, че когато се обърнах към вас с въпрос , Ви въобще не ме удостоихте с внимание! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Me4o_nyx
|
Пуснато на: Сря Фев 01, 2012 11:50 Заглавие: |
|
|
Здравейте Еlavela, не желая да влизам в ролята на защитник или критикуващ, но чисто обективно погледнато, Вие сте отправила запитването си във форума малко преди края на работния ден и в началото на следващия вече сте разочарована от липсата на отговор. Сигурен съм, че ако имате още мъничко търпение ще получите такъв. Ако Ви е спешно - може да използвате телефона. Аз поне така правя. Все пак сезонът е натоварен за всички ни. Нека проявяваме малко толерантност.
Поздрави |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Мария Рашева
|
Пуснато на: Сря Фев 01, 2012 14:49 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
За правилно изчисляване на данните за договор за работа до пет работни дни или 40 часа на месец, е необходимо:
В данни за заплата -
1) Посочвате отметка Договор за работа до 5 работни дни или 40 часа;
2) Добавяте променлива Сума по договор до 5 работни дни или 40 часа с договорената сума по договор;
3) Изтривате стойността на променлива Основна заплата
В данни за назначение -
Всеки месец коригирате полетата Дата на постъпване и Последен работен ден, така че да обхващат пет (броя на дните зависи от условията по сключеният договор) последователни работни дни. Тези дати се отразяват е декл. обр. 1 в поз. 14 и 15, като дата на започване и дата на прекъсване на осигуряването и задължително присъстват в декларацията всеки месец.
След като променяте стойности в полетата по ЛК на работника е необходимо да избирате бутон Запис, за да се отразят направените от Вас промени. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Виктор Павлов Microinvest

|
Пуснато на: Пон Фев 06, 2012 13:16 Заглавие: |
|
|
Аз също искам да изразя мнение:
1. Пробвайте да зададете въпрос във форум на друг български производител. Оказва се, че при цена на продукта от 20 пъти по-висока (!!!) времето за отговор във форума достига до 3 седмици;
2. Сега отново опитайте да анализирате ситуацията при Вас. Обикновено при такова запитване трябва да се прегледат функциите, да се види поведението на продукта. И всичко това в момент, когато има свободно време.
Обърнете внимание и на факта, че ние се стараем да даваме най-бързите консултации по софтуерните продукти в България. И че това не е свързано с допълнително заплащане. Уважавайте нашето старание, ние не сме "Бърза помощ" все пак. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
силвия жекова
|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2012 02:03 Заглавие: |
|
|
Моля да ми дадете съвет.Имам работник назначен на 2 часа дневно , четири дни в месеца.С две думи - хигиенист, който работи всеки понеделник по 2 часа.Как да отразя в картона му датите за постъпване и прекратяване. _________________ благодаря |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Мария Рашева
|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2012 09:11 Заглавие: |
|
|
Посочете "Дата на постъпване" и "Дата последен работен ден" така, че да обхващат четири последователни работни дни, а по график ще се вижда точно в кои от работните дни за месеца работникът, е бил на работа. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
силвия жекова
|
Пуснато на: Чет Фев 09, 2012 20:01 Заглавие: |
|
|
Благодаря,стана! |
|
Върнете се в началото |