|
Microinvest Форум Microinvest Форум
|
Предишната тема :: Следващата тема |
Автор |
Съобщение |
nelii_71
|
Пуснато на: Пет Юни 22, 2012 21:25 Заглавие: Актуализация |
|
|
Пропуснах още едно предложение - ако е възможно в картона да се отбелязва вида на осигуряване, а не да се прави корекция в Д1.... |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Жени Костадинова Microinvest

|
Пуснато на: Съб Юни 23, 2012 17:36 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
последователно по последните предложения:
1. Ако желаете по-оптимизиран вариант, то създайте Кратка РПВ, а не стандартната. Така цялата информация за един работник ще бъде подредена на един ред.
2. Както е написано в по-горен пост, към момента се извършва цялостна преработка на фиша за заплати.
3. Предвидено е Вид осигурен да се изписва автоматично, спрямо избраните променливи в картона. За какъв случай се налага да правите корекции в Декларация Обр. 1? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
nelii_71
|
Пуснато на: Нед Юни 24, 2012 19:45 Заглавие: |
|
|
А по какъв начин става кратката РПВ??? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Жени Костадинова Microinvest

|
Пуснато на: Пон Юни 25, 2012 07:57 Заглавие: |
|
|
Необходимо е да имате версия 1.00.040 или по-нова, избирате Справки / Разчетно-платежна ведомост / Трудови договори - Кратка. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
profitkv
|
Пуснато на: Сря Юли 04, 2012 13:39 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Разгледах Вашият продукт ТРЗ и ЛС ПРД и имам няколко предложения, които смятам, че ще Ви са от полза:
1. Не видях никъде архив на подадените вече Д1 и Д6.
2. Д1 в картона на лицето, където е за редакция, се вижда само последната подадена. Ако може нека се виждат всички.
3. В рекапитулациите и фишовете, освен сума да се виждат и процентите на осигуровките.
4. В справката по кодове към бюджета да има опция за скриване на редовете с нулеви стойности.
5. Справката РПВ до има възможност да се прави с натрупване по зададен период. Аз лично така си правя сверки със счетоводството и няма да ми се налага да смятам на ръка.
Надявам се да съм Ви била полезна. Хубав ден! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Мария Рашева
|
Пуснато на: Сря Юли 04, 2012 17:04 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
1) В програмата има архив на последно изготвените декларации 1 и 6 - от меню Операции->Декларация 1/Декларация 6->Редакция можете да разгледате създадените документи назад. Дали сте разгледали тази функционалност?;
2) В ЛК се вижда последната изготвена декларация, защото в процеса на работа се оперира основно с нея, не е ли така?;
3) Във Фиш за заплати може да се помисли, но в Рекапитулация начисленията са общи. При условие, че има лица родени преди и след 1959 г., то процента нелогично ще бъде осреднен;
4) Ще се помисли върху предложението;
5) Използвайте Счетоводна справка, можете да генерирате данни за период, а и нейното предназначение е точно за сверка между ТРЗ програмата и счетоводството. Обърнете внимание, че счетоводните сметки, които се вписват в справката се задават от потребителя (меню Редакция->Администриране->Счетоводни сметки)
Екипът ни изготвя модул за създаване на потребителски справки, който ще можете да разгледате в следваща версия на програмата. С негова помощ всеки би могъл да направи свои справки, в зависимост от специфичните нужди на дейността във фирмата.
Предложенията са интересни и градивни, ще бъдат обсъдени в екипа ни . |
|
Върнете се в началото |
|
 |
profitkv
|
Пуснато на: Чет Юли 05, 2012 09:52 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
1. Да аз видях, че в меню Операции->Декларация 1/Декларация 6->Редакция има архив, но само на последните изготвени Д1 и Д6. За това е и моето предложение архива да не е само за последните, а за всички изготвени Д1 и Д6.
2. Ако се създаде горният архив, да съгласна съм, че по-практично и удобно е в ЛК да се вижда само последната Д1.
3. Проблема с процентите в рекапитулациятя за род. преди и след 1959г., според мен може да се реши, като осиг. им излизат на 2 реда.
За счетоводните справки не бях видяла, че могат да се правят за повече от 1 месец и те наистина са добри за сверки. Идеята Ви за модул за създаване на потребителски справки е хубава и ще улесни работата на всички ни.
Хубав ден!  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Мария Рашева
|
Пуснато на: Чет Юли 05, 2012 10:19 Заглавие: |
|
|
1) В Операции->Декларация 1/ Декларация 6->Редакция се съхраняват всички изготвени декларации, не само последните . При избор на менюто се отваря прозорец, в който избирате месеца, за който искате да прегледате/редактирате декларацията;
3) Разделение на ДОО преди 1959 г. и ДОО след 1959 г. се правеше, когато приходните параграфи на НАП бяха различни за тези осигурителни вноски, тогава отделни предприятия осчетоводяваха осигуровките на лицата преди и след 1959 г. по различни счетоводни сметки и разделението имаше смисъл. Защо е нужно подобно разделение сега, натоварва справката с излишна информация? Относно процентите, за сверка на изчисленията ли ги използвате? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
profitkv
|
Пуснато на: Чет Юли 05, 2012 11:18 Заглавие: |
|
|
1. Аз го видях това меню, но не знам защо който и месец да изберях все последният излизаше. Сега вече наистина ми се получи
3. Предложението за процентите го дадох не само за сверка, но и заради справките, които ни се изискват от НАП и НОИ, при проверките свързани с начисленията и плащанията на осигуровките. Въпреки, че се внасят по един параграф вече, справките са отделни и ако те върнат няколко години назад започва едно ровене за %. За да има избор всеки от нас каква рекапитулация да използва, може тази която я има да си остане и да се направи една по-подробна. Сега се сещам, че освен % може да се добави и осиг. доход/брутната РЗ от които са изчислени осигуровките
Надявам се не съм много нахална До скоро! |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Мария Рашева
|
Пуснато на: Чет Юли 05, 2012 12:10 Заглавие: |
|
|
Ще обсъдим варианта за подробна Рекапитулация с поместена информация за процентите, по които са извършени изчисленията.
Тази тема от форума е създадена за предложения и дискусии относно оптимизации и улеснения в ТРЗ и ЛС Про, всяко мнение е важно за нас. А една такава конструктивна дискусия е полезна и за нас и за Вас . |
|
Върнете се в началото |
|
 |
protofinance
|
Пуснато на: Пон Юли 09, 2012 13:10 Заглавие: Формуляр "Отчет за наетите лица, отработеното време, ср |
|
|
Формуляр "Отчет за наетите лица, отработеното време, средствата за работна заплата и други разходи за труд" - тримесечен
Очаква ли се включването на тази справка? |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Гергана Йорданова Microinvest

|
Пуснато на: Пон Юли 09, 2012 13:38 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Екипът ни работи по реализирането на тази справка. В една от следващите версии на програмата ще може да я използвате. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
katyamer
|
Пуснато на: Пет Авг 17, 2012 16:07 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
в момента разглеждам ТРЗ и ЛС Про и се опитвам да направя експорт на данните към Делта Про, но имам проблем - програмата иска да експортира дори данни, от контировки, които не са необходими - само с нули. Аз ли не разбирам как да променя настройка или това е единствената възможност? А също щеше да е много добре, ако можеше да се прави нещо като автоматична синхронизация между сметкопланите в двете програми  |
|
Върнете се в началото |
|
 |
Мария Рашева
|
Пуснато на: Пет Авг 17, 2012 16:23 Заглавие: |
|
|
Здравейте,
Редовете с нулева стойност няма да се осчетоводят като операции в Делта Про, но са оставени умишлено за възможност за попълване на суми от страна на потребителя, в случай персонална необходимост.
Обърнете внимание на бутон Дефиниране на сметки в модул Импорт от ТРЗ Про, неговата функция е точно синхронизация на сметките - да създаде липсващите сметки в сметкоплана на Делта Про.
Нека уточним, че сметките, които се зареждат в прозореца за обмен на данни между Делта Про и ТРЗ и ЛС Про са посочени от потребителя в меню Редакция->Администриране->Счетоводни сметки в програма ТРЗ и ЛС Про. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
katyamer
|
Пуснато на: Пет Авг 17, 2012 20:02 Заглавие: |
|
|
Извинете, но не откривам бутон Дефиниране на сметки, нали той трябва да е в Делта Про? Иначе точно това мисля, че ми трябва.
Пропуснах да отбележа, че при опит за импорт в Делта Про, не ми позволява, защото не си съответстват сметки от сметкоплана, които аз по принцип не използвам. |
|
Върнете се в началото |
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|